Taloyhtiön talkoisiin kannattaa varautua talkoovakuutuksella

Kevät ja syksy ovat perinteisiä talkoiden pitoaikoja – tehdään pienimuotoisia pihan kunnostustöitä, mutta mahdollisesti myös korjaus- ja maalaustöitä.

Miksi talkoovakuutus?

Talkootyöhän on vastikkeetonta työtä taloyhtiön yhteiseksi hyväksi. Mikäli talkoolaiselle sattuu vahinko, niin on reilua maksaa tapaturmasta aiheutuneet hoitokulut taloyhtiön toimesta – eli talkoovakuutuksesta. Kaikki osallistujathan eivät välttämättä ole vakuutettuja tapaturman varalta vapaa-ajallaan.

Mikäli työsuorituksesta maksetaan palkkaa, niin silloin työntekijä pitää usein vakuuttaa työtapaturmavakuutuksella ja mahdollisesti eläkevakuutuksella.

Priimuksen tarjoama tapaturmavakuutus taloyhtiön talkoolaisille

Priimus Vakuutusmeklari Oy:n tarjoama vakuutusturva tapaturman varalta on voimassa talkoiden lisäksi myös muulloinkin. Priimusturva asukkaille on voimassa vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri taloyhtiön tontilla ja yhteisissä tiloissa – ei siis vain talkoiden aikana.

Priimuksen tarjoamassa vakuutusturvassa ei ole omavastuuta, joten taloyhtiölle ei tule vahinkotapauksessa kuluja. Helppoutta lisää myös se, ettei tarvitse ilmoittaa etukäteen tulevista talkoista, vaan se on voimassa koko ajan.

Tapaturmaksi voi katsoa kaikkea ulkoisesta tekijästä johtuvaa äkillistä ja odottamaton tapahtumaa, joka aiheuttaatyöntekijälle vamman tai sairauden, kuten myös voimanponnistuksen ja liikkeen yhteydessä syntynyttä vammaa.

Vakuutusehtojen mukaan vammaan tai sairauteen tulee olla annettu lääkärinhoitoa 14 vuorokauden kuluessa vahinkotapahtumasta.

Tapaturman tarkka määritelmä löytyy Tapaturmavakuutuskeskuksen sivulta https://www.tvk.fi/tyotapaturma-ja-ammattitautivakuutus/korvaaminen/tyotapaturmat/

Mikäli taloyhtiö palkkaa kesätyöntekijän

Mikäli taloyhtiö palkkaa puutarhatyöntekijän tai vaikka korjaukstyönia tekevän, niin silloin työntekijän ikä sekä palkkasumman suuruus vaikuttavat vakuuttamiseen.

Työntekijän työtapaturmavakuutus on otettava (ennen työn tekemisen alkamista), mikäli työntekijälle maksetaan palkkaa yli 1300 euroa tai taloyhtiö maksaa kalenterivuoden aikana kaikille palkkaamilleen työntekijöille yhteensä yli 1300 euroa (vuonna 2019).

Työntekijän eläkevakuutus on otettava, mikäli työntekijä on iältään 17-67 vuotta ja hänen työansionsa ovat kalenterikuukauden aikana vähintään 59,36 euroa (vuonna 2019).

Muistathan, että kaikki ansiot ilmoitetaan nykyään tulorekisteriin 5 päivän sisällä palkanmaksusta. Myös alle 17- ja yli 67-vuotiaiden ansiot ilmoitetaan tulorekisteriin, vaikka eivät kuulu TyEL-vakuutuksen piiriin. Samoin on alle 59,36 euron ansioiden kohdalla.

Ota yhteyttä Priimus Vakuutusmeklari Oy, Jari Niemelä, jari@priimus.fi, puh 044 9867 295, mikäli asia on ajankohtainen. Vaatimuksena on hoitosopimus taloyhtiön vakuutusten hoidosta. Priimusturva asukkaille -vakuutusturvan vuosimaksu on samaa luokkaa tai edullisempi kuin erillinen vakuutusyhtiöstä otettava talkoovakuutus – mutta kattavuudeltaan selvästi laajempi.

 

Jaa artikkeli