Vakuutusyhtiöitä poistuu markkinoilta

Syksy on ollut muutoksen aikaa, mutta myös aiemmin tänä vuonna on tapahtunut paljon – kolme vakuutusyhtiötä on poistumassa markkinoilta.

Protector ei enää vakuuta taloyhtiöitä

Norjalainen Protector Vakuutus (Protector Forsikring ASA) ilmoitti yllättäen, että ”Olemme päättäneet luopua yksittäisten As Oy- ja KOy-asiakkaiden kiinteistövakuuttamisesta Suomessa 5.9.2019 alkaen”.

Syynä tähän on ennen kaikkea kannattavuusongelmat useissa vakuutuslajeissa eri maissa. Protector toimii Norjan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Iso-Britanniassa.

Eli Protector ei enää tarjoa As Oy- ja KOy-asiakkaille uusia kiinteistövakuutuksia ja irtisanovat nykyiset kiinteistövakuutukset vakuutuskauden päättyessä. Muihin vakuutuksien tarjoamiseen ja hoitamiseen, kuten yritysvakuutuksiin, ei ole tulossa muutosta – ainoastaan kiinteistövakuutuksiin.

Protector tarjosi kiinteistövakuutuksia As Oy- ja Koy-asiakkaille vuodesta 2016 toimien lähinnä vakuutusvälitysyritysten eli vakuutusmeklareiden kautta.

Pohjola on taas Pohjola

Op Vakuutus Oy muutti nimekseen Pohjola Vakuutus Oy 1.6.2019. Op Vakuutus nimi ehti olla käytössä keväästä 2016.

A-Vakuutus fuusioidaan Pohjolaan

Muutoksessa vakuutuksen myöntävä yhtiö muuttuu Pohjola Vakuutus Oy:ksi. A-Vakuutus Oy on viime vuosina vakuuttanut lähinnä ammattiliikennettä.

Muutos edellyttää vielä Finanssivalvonnan hyväksyntää. Alustavan suunnitelman mukaan fuusio tapahtuisi 1.4.2020. Lisätietoa https://www.op.fi/web/a-vakuutus/-/pohjola-vakuutus-suunnittelee-a-vakuutus-oy-n-fuusiota

Fennia osti Folksamin

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia osti marraskuun lopulla 2018 suomalaisen Folksam Vahinkovakuutus Oy:n. Folksam on nyt Fennian tytäryhtiö nimeltään Fennia Vahinkovakuutus Oy. Ruotsalainen Folksam tuli Suomen markkinoille ostamalla Aktia Vahinkovakuutus Oy:n, joka oli viime vuosikymmenellä myös nimeltään Veritas ja sitä ennen Svensk-Finland.

Kaikki Folksamin vakuutukset muuttuvat Fennian vakuutuksiksi vakuutuskauden vaihtuessa, eli pääosin vuoden vaihteessa. Lisätietoa https://f.fennia.fi/fennia

Kun vakuutus on Priimuksen hoidossa, niin ei ole syytä huoleen.

Ota yhteyttä minuun, jari@priimus.fi tai puhelin 044 9867 295, mikäli haluat lisätietoa taloyhtiösi vakuutuksen hoidosta tai edellä kerrotuista.

 

Jaa artikkeli